Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På bilden syns en grävmaskin som arbetar med att förstärka Götatunneln vid Otterhällan.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

15 februari startar bullrande arbeten dygnet runt när vi förstärker Götatunneln

Den 15 februari startar bullrande arbeten dygnet runt vid Kanaltorget när Västlänkens deletapp Kvarnberget förstärker Götatunneln. Vid Otterhällan kommer bullrande arbeten tillsvidare att pågå på dagtid mellan klockan 07-19.

Tidigare i januari godkände Mark- och miljödomstolen vår överklagan att få utföra bullrande arbeten dygnet runt vid Kanaltorget när vi förstärker Götatunneln. Efter beskedet att Mark- och miljödomstolen godkänner vårt överklagande har vi analyserat när vi kan ställa om produktionen till att arbeta dygnet runt. Vi bedömer att arbeten dygnet runt vid Kanaltorget kan starta den 15 februari.

- I och med att vi inledningsvis fick arbeta på dagtid har vi tappat tid vilket påverkar sluttiden för förstärkningsarbetena i Götatunneln. Vi fortsätter att analysera hur mycket tid vi har tappat, och mer information kommer framöver, säger Markus Rangmar, delprojektledare Kvarnberget.

Till den 15 februari kommer bullrande arbeten vid Kanaltorget och Otterhällan att pågå på dagtid mellan klockan 07-19. Från 15 februari kommer bullrande arbeten att pågå dygnet runt vid Kanaltorget och tillsvidare på dagtid vid Otterhällan.

Anledningen till att arbetet vid Otterhällan tillsvidare fortsätter på dagtid är för att arbetet är mindre omfattande än vid Kanaltorget. Därför har vi gjort bedömningen att vi inte behöver utföra bullrande arbeten efter klockan 19. Beroende på hur arbetena fortskrider kan detta dock förändras. Blir det aktuellt med arbeten på enskilda kvällar eller på helger kommunicerar vi detta via vår hemsida. Skulle erbjudande om tillfällig vistelse behöva skickas ut till berörda närboende vid Otterhällan kommer de att kontaktas via brev.

Tillfällig vistelse

De bullrande arbetena dygnet runt vid Kanaltorget startar den 15 februari. Berörda närboende, som erbjuds tillfällig vistelse, vid Kanaltorget kommer att kontaktas via separat brev. Fram tills 15 februari gäller tillfällig vistelse på dagtid mellan klockan 07-19 för berörda närboende vid Kanaltorget som tidigare fått erbjudande om tillfällig vistelse.

Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontågtrafik. Tre nya stationer gör att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten.