Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vecka 39 installerar vi grundvattenrör i Haga

Under vecka 39 kommer vi att installera grundvattenrör på olika platser i Haga. Vi gör det som en del i arbetet med att planera och förbereda inför bygget av Västlänken.

Under vecka 39 etablerar vi grundvattenrör på fem platser inom deletapp Haga. Vissa av rören behöver vi installera med hjälp av en borrbandvagn och det kan komma att förekomma störningar i form av buller. Vi arbetar under dagtid mellan klockan 08-17.

Tidplan

  • 26 september: Två grundvattenrör ska installeras på innergårdarna till Haga Nygata 19 och 23. Arbetet tar en dag och rören etableras med en borrbandvagn.
  • 27 september: Två grundvattenrör ska installeras på innergården till Haga Nygata 29. Arbetet tar en dag och rören etableras med en borrbandvagn.
  • 28 september: Ett grundvattenrör ska installeras på innergården till Östra Skansgatan 3 och Haga Nygata 31. Arbetet tar en halv dag.


Västlänkens kontrollprogram för grundvatten

Projektet har mätt grundvattennivåer och samlat in mätdata sedan 2012 och det har gett oss en bra bild av hur grundvattennivåerna bör se ut och hur de varierar över året. I dagsläget ingår totalt 842 mätpunkter i Västlänkens kontrollprogram för grundvatten. Av dessa har nästan 650 etablerats inom ramen för projektet under de senaste tre åren.