Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nertagning av träd vid Linnéplatsen

Vi förbereder etableringen av arbetsområdet för servicetunnel Haga vid Linnéplatsen.

Som en del av förberedelserna kommer vi under helgen (10-11 februari) att ta ned tio träd vid den framtida mynningen för servicetunneln mellan psykologiska institutionen och Haraldsgatan. Arbetet sker under helgen för att inte påverka parkeringsmöjligheterna vid arbetsplatserna i området.

Här finns mer information om etableringen av arbetsområdet.

Göteborgs Stad och Trafikverket har sedan 2014 inventerat cirka 1 500 träd i gatu- och parkmiljö för att få en överblick av trädens hälsa, ålder och art. Inventeringarna ligger till grund för de beslut som tas om träden för att inga värden ska gå förlorade i onödan. Som det ser ut i dagsläget kommer vi att kunna bevara cirka 300 träd genom tillfällig eller permanent flytt och cirka 700 träd kommer att kunna bevaras på plats. De 500 träd som vi bedömer inte klara av en flytt eller de påfrestningar som de skulle utsättas för om de står kvar under byggtiden, ersätter vi med nya träd