Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Korta uppehåll i trafiken kommer att göras vid sprängning.

Korta uppehåll i trafiken kommer att göras vid sprängning.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Korta stopp i trafiken vid sprängning

Den 16 augusti planeras sprängningarna för Västlänkens servicetunnel vid Linnéplatsen att inledas. I samband med sprängningarna påverkas trafiken.

Torsdag den 16:e augusti beräknas de inledande sprängningar i berget mellan Psykologiska institutionen och BASF-huset vid Haraldsgatan komma igång. En ingång till servicetunneln ska skapas.

Västlänkens servicetunnel ska dras från Linnéplatsen genom berget och ansluta till Götatunnelns servicetunnel som mynnar ut på Stora Badhusgatan.  

Vid varje sprängning kommer trafiken på Dag Hammarskjöldsleden i båda riktningar att stoppas i ungefär tio minuter. Sprängningarna planeras att ske på vardagar klockan 10 och klockan 14.30. 18.30 är en reservtid för extra sprängning.

Påverkan i omgivningen

Trafiken kommer att stoppas på tre platser, från tre olika riktningar:
- Trafiken som kör på Dag Hammarskjöldsleden i riktning mot Linnéplatsen stoppas i höjd med avfarten till Per Dubbsgatan vid Annedalsmotet.
- Trafiken som kör på Dag Hammarskjöldsleden i riktning mot Västra Frölunda stoppas strax efter rondellen vid Linnéplatsen.
- Trafiken som kör på Per Dubbsgatan och ska ut på Dag Hammarskjöldsleden i riktning mot Linnéplatsen stoppas vid avfarten till Dag Hammarskjöldsleden.

Gång- och cykeltrafik vid arbetsplatsen stoppas under sprängning men gång- cykel- och buss- och spårvagnstrafik på västra sidan av Dag Hammarskjöldsleden påverkas inte.