Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Det nya arbetsområdet är svagt rödmarkerat på den här bilden.

Det nya arbetsområdet är svagt rödmarkerat på den här bilden.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt arbetsområde etableras vid Pustervik

Andra veckan i januari planerar vår entreprenör att etablera sig vid Pustervik. Det handlar om att förbereda bygget av själva Station Haga.

Andra veckan i januari påbörjas uppbyggnaden av ett nytt arbetsområde för Västlänken Station Haga, på nuvarande parkeringsplats i Pusterviksområdet.

Arbetet inleds med att sätta stängsel runt området och bygga upp en bodetablering med kontor, möteslokaler och övriga faciliteter. I samband med att detta stängs infarterna till parkeringen från Norra Allégatan och Pusterviksgatan och vi tar parkeringar i anspråk.

Parkeringsplatserna är redan ersatta, så för kunder och andra som ska till Rosenlund/Haga/närområdet finns det drygt 140 parkeringsplatser på gångavstånd mellan Stena Line och fjärrvärmeverket.

Den nya etableringen kommer att bli en central punkt för de kommande arbetena i Rosenlund och Haga. Nästa steg i projektet är att vi under första halvåret 2019 ska genomföra arkeologiska undersökningar och sondering av befintliga ledningar, både i Rosenlunds- och Pusterviksområdet.