Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Se när det smäller på Instagram/vastlanken Fotograf: Christer Nilsson NRC Group

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängningar återupptas vid Linnéplatsen

Nästa år fortsätter arbetet med tunneldrivning i Servicetunnel Linné. Men nu vill vi önska God Jul och Gott Nytt År med en bild av sprängningen den 20 december. Filmen ligger på Instagram/vastlanken

Servicetunnel Linné kommer, när den är färdigbyggd, att ansluta till Västlänkens huvudtunnel. Vi har under hösten bland annat arbetat med förberedande bergarbeten och nu uppfört ett ljudreducerande tält i tunnelmynningen.

I slutet av december påbörjades sprängningarna igen. Vi beräknar under kontinuerlig drift att kunna bygga tio meter tunnel per vecka. Vill du se sprängsalvan gå av, håll utkik på Instagram/Västlänken lagom till nyårsafton. 

Västlänken är en dubbelspårig järnvägsförbindelse för pendel- och regiontågmed tre underjordiska stationer varav en vid  Hagakyrkan. Den byggs av Trafikverket, på uppdrag av regeringen.