Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förberedelser för den temporära gång- och cykelbron.

Förberedelser för den temporära gång- och cykelbron. Foto: Hanna Österberg, NRC Group.

Arbeten kring Hvitfeldtsplatsen just nu

Nu pågår förberedelser för att Rosenlundsbron ska stängas för motorfordon 1 april. Samtidigt pågår ledningsarbeten och arkeologisk utgrävning längs Rosenlundsgatan.

Utanför Pedagogen (Gamla Latin) anläggs en tillfällig väg som trafiken ska ta från Sahlgrensgatan till Hvitfeldtsplatsen när Rosenlundsbron stängs och Sahlgrensgatan öppnas för genomfart.

Planering pågår för ett cykelställ av typen Styr och Ställ, på del av den yta som nu är schakt vid Fiskekôrka men inom kort ska färdigställas. 

På flottarna i vattnet i kanalen pågår arbete med pålar som ska skydda konstruktionen för den temporära gång- och cykelbron, som kommer på plats senare i vår. De tjocka rören är pålar som sätts ned för att skydda bropålarna. De tunnare pålarna är bropålarna som den tillfälliga gång- och cykelbron ska vila på. Fram tills den är på plats kommer gång- och cykeltrafikanter fortsatt över Rosenlundsbron. 

Se trafikkarta för förslag på körvägar in och ut från denna del av city här. 

Läs senaste projektaktuellt från deletapp Haga här.

Se film om hur bygget påverkar området kommande halvår här.