Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Den fjärde maj stängs Sprängkullsgatan mellan Nya Allén och Parkgatan.

Den fjärde maj stängs Sprängkullsgatan mellan Nya Allén och Parkgatan.

Rosenlundsområdet fortsatt tillgängligt för alla trafikslag

Det går fortsatt att ta sig till Rosenlundsområdet när Sprängkullsgatan, mellan Parkgatan och Nya Allén, stängs natten till fjärde maj. Till Linnéplatsen kommer trafiken att kunna köra via Järntorget och Vasaplatsen.

Den 4 maj stängs möjligheten att svänga upp till vänster från Nya Allén och in på Sprängkullsgatan, samt från Sprängkullsgatan till Norra Allégatan, permanent. Det sker i enlighet med Göteborgs Stads kommande detaljplan. Omskyltning görs natten till den fjärde maj.

Läs mer om detta på trafiken.nu och se karta.  

Det blir i detta byggskede fortsatt möjligt att ta till höger ned på Parkgatan från Sprängkullsgatan och upp till höger mot Sprängkullsgatan från Södra Allégatan. 

Gående och cyklister kommer fortsatt att kunna ta sig till Rosenlundsområdet. Cyklister från Sprängkullsgatan hänvisas genom Haga, via Haga Östergata/Kaponjärgatan/Norra Allégatan/Järntorgsgatan till Esperantoplatsen. Gående kommer att hänvisas genom Kungsparken, till den nya gång- och cykelbron eller Viktoriabron.

Cykelbanan i öster-västergående riktning i Alléstråket är i princip öppen hela tiden men när den stängs kort leds cyklar över ”mittenstråket”. I mitten av juni kommer situationen för cyklister och gående att förbättras igen. 

Fordonstrafiken kommer fortsatt att kunna köra i västlig riktning i Nya Allén/Norra Allégatan, mot Järntorget och även på Södra Allégatan/Parkgatan mot stan/Ullevi. Till Linnéplatsen kommer trafiken förutom via Järntorget även via exempelvis Vasaplatsen.

Det går att ta sig till Rosenlundsområdet på flera olika sätt, som till Rosenlundsgatan via Esperantoplatsen, via Viktorabron och exempelvis Kungsgatan till Hvitfeldtsplatsen. 

Denna trafikkarta kommer att uppdateras och förbättras inom kort men ger tills dess ändå en bild av tillfartsvägarna.