Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Handelshögskolan

Samtidigt som Handelshögskolan får nya och ändamålsenliga lokaler, kan vi passa in uppgången från Västlänken station Haga. På så sätt minimeras projektets påverkan på den känsliga stadsmiljön i hörnet Vasagatan och Haga kyrkogata.

En ny byggnad kommer att ersätta de befintliga tegelbyggnaderna i Handelshögskolans kvarter på Vasagatan 1. Den nya byggnaden planeras att stå klar 2024. Den nya byggnaden kommer att ha entré till den kommande Station Haga. 

Den mest lämpliga placeringen av uppgången har arbetats fram tillsammans med Göteborgs stad. Samtidigt som Handelshögskolan får nya och ändamålsenliga lokaler kan vi passa in den kommande uppgången till station haga i den känsliga stadsmiljön i hörnet Vasagatan - Haga kyrkogata. Den gröna Vasaallén bevaras intakt som ett attraktivt flanerings- och cykelstråk. 

Arkitekttävling hölls

Planeringen av en utbyggnad av Handelshögskolans lokaler har pågått under flera år. I maj 2014 bjöd Akademiska Hus in till en arkitekttävling om utformningen av en ny byggnad. Tävlingen arrangerades i samråd med Göteborgs Stad, Trafikverket och Sveriges Arkitekter.