Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Störningar under byggtiden – Västlänken

Blir du störd av våra byggarbeten längs Västlänken? Hur eventuella störningar upplevs är individuellt. En del reagerar starkt på till exempel sprängningar och vibrationer medan andra knappt lägger märke till dem.

Vi arbetar för att begränsa störningar under byggtiden av Västlänken. Se gärna filmen ”Västlänken – så minskar vi störningarna under byggtiden”.

Så påverkas du när vi arbetar

Beroende på var du befinner dig och vilket arbete som utförs vid en viss tidpunkt kan du komma att störas av buller under delar av byggtiden. Borrning, sprängning, spontning och pålning är exempel på byggmetoder som orsakar buller. Vi kommer att välja byggmetoder som orsakar så lite buller som möjligt, och att begränsa tiden för bullrande arbeten. Vi strävar efter att bygget ska ha så liten inverkan som möjligt på vardagslivet i Göteborg och de som kan beröras blir informerade i god tid.