Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Så här går upphandlingarna till

Här kan du läsa om hur det går till vid Västlänkens upphandlingar.

Vid upphandlingarna i Västlänken följer Trafikverket reglerna i lagen om offentlig upphandling (LOU) och lagen om upphandling inom områdena vatten, energi, transporter och posttjänster (LUF).

Löpande upphandlingar och avrop

I större projekt, som Västlänken, pågår alltid mindre upphandlingar och avrop på stödjande verksamhet. Dessa annonseras på Trafikverkets webbplats under aktuella upphandlingar och Trafikverkets upphandlingsplan. 

Anbudsansökningar sker genom Trafikverkets upphandlingssystem CTM.

Se planerade upphandlingar i upphandlingsplanen

Om du vill hitta upphandlingar och deras preliminära tider, se Trafikverkets upphandlingsplan längre ned på sidan. Vi uppdaterar upphandlingsplanen varje månad.

Upphandlingar med leverantörer i kvalificeringssystemet TransQ

Vid vissa upphandlingar kan enbart leverantörer som redan är kvalificerade i kvalificeringssystemet TransQ lämna anbud. Om vi gör sådana upphandlingar publicerar vi förhandsannonser för upphandlingarna med urvalskod i TransQ under Aktuella upphandlingar på Trafikverkets webbplats, i Trafikverkets upphandlingssystem CTM och andra databaser för offentliga upphandlingar, till exempel Allego och Opic. (Länkar längre ned på sidan).