Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Här syns konsten på Västlänkens byggplank

Totalt avgränsas arbetsplatserna för Västlänken med flera kilometer plank på flera olika platser i centrala Göteborg. De gröna planken är 2,8 meter eller 4 meter höga.

Karta över Göteborg som visar var konsten syns på Västlänkens byggplank: Station Centralen, Södra Älvstranden, Station Haga, Linnéplatsen och Station Korsvägen. Tryck på kartan för att få se en större bild. 

Planken sitter uppe under olika lång tid beroende på produktion och behov av avskärmningar och konsten kommer att variera under tiden.

Sveriges största konstprojekt?

På denna stora utställningsyta erbjuder vi kreatörer plats för uppförande av verk mot ersättning. Kreatörer har möjlighet att uppföra sina kreativa verk på byggplanken vid platser som dagligen passeras av tusentals åskådare. Vi ser gärna att den konst som uppförs har en idémässig koppling till den specifika platsen. Läs mer under beskrivningen av platserna.