Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

En trygg och levande stad även under konstruktion

Genom färg och kreativitet på planken vill vi skapa en levande stadsmiljö under hela vår byggtid. Trots den avskärmning som planken skapar vill vi se planken som en möjlighet att bjuda in och låta passerande se, interagera och reflektera.

Många kreatörer har fått ta plats på de byggplank som omringar våra arbetsplatser runt om i staden. Projektet som fortlöper under hela vår byggtid gör det möjlighet för kreatörer att anmäla sitt intresse att sätta sin prägel på planken. En del av planken är försedda med titt-fönster där passerande kan stanna och se in över bygget som pågår. Ett sätt att följa vad som pågår såväl innanför samt på planken.

Utöver kreativa utsmyckningar och möjlighet att följa byggarbetsplatsen på nära håll är många av planken även försedda med belysning för att göra platsen runt våra arbetsområden mer upplysta. Genom ljus och kreativa uttryck vill vi skapa en trygg känsla runt våra arbetsplatser. Något som blir allt mer viktigt och påtagligt nu när vi går mot höst, vinter och en allt mörkare årstid.

Vad byggplank, utöver dess faktiska funktion, kan tillföra en stad i förändring finns det naturligtvis många tankar och svar på. Ta del av hur några av våra kreatörer ser på vad det kan tillföra och hur de arbetat för att sätta sin personliga prägel på planken.