Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Möt Västsvenska paketet på Göteborgs Central i jul

Det lackar mot jul och då passar Västsvenska paketet på att presentera effekter och möjligheter som paketet öppnar för - i form av en adventskalender på Göteborgs Centralstation.

Varje vardag mellan 16.30 och 17.30 (11.00-12.00 den 23 december) finns tjänstemän och vissa dagar även politiker på plats för att berätta om satsningarna och prata med besökare.

Utöver stora projekt som Hisingsbron, Marieholmstunneln och Västlänken finansierar Västsvenska Paketet en mängd åtgärder som förbättrar kollektivtrafiken och ger vår region möjlighet att växa på ett hållbart sätt. I Västsvenska paketet ingår satsningar på vägar och järnvägar, bättre trafikinformation, nya parkeringar för bilar och cyklar, fler gång- och cykelvägar.

För den enskilde medborgaren i Västsverige betyder det enklare att pendla till jobb och skola, lättare att kombinera pendling med bil eller cykel, en bättre miljö med mindre buller och renare luft och vatten, samt större möjligheter att välja var man vill bo och jobba eller studera.

– Det är just mångfalden av projekt som vi vill belysa, och vad dessa projekt ger Västsveriges och Göteborgs invånare för möjligheter, säger Josefine Walkin, kommunikatör på Västsvenska paketet och ansvarig för utställningen.

Resultatet är en traditionell adventskalender, fast i storformat. Bakom varje lucka finns information om och exempel på vad Västsvenska paketet innebär och kan möjliggöra för Västsverige och dess invånare, samt information om satsningar som stödjer Västsvenska paketets mål om hållbar utveckling och en växande region.