Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Paketet

Västsverige växer och utvecklas. Allt fler flyttar hit. Därför behöver vi planera och utveckla Göteborg som nav så att alla i Västsverige kan ta sig fram så smidigt som möjligt.

Genom att investera i infrastruktur öppnar vi möjligheter för en positiv utveckling – både i regionkärnan Göteborg och längs pendlingsstråken. Vad vi gör nu avgör hur det blir i framtiden. Det är en förutsättning för kommande satsningar på till exempel höghastighetståg, bostadsbyggande och stadsutveckling. För att knyta ihop Västsverige och göra regionen starkare krävs omfattande insatser.

Västsvenska paketet bidrar till ett attraktivt, hållbart och växande Västsverige. Paketet innehåller stora satsningar på vägar, järnvägar och kollektivtrafik. Det blir lättare att ta sig fram och vi får bättre och smidigare kollektivtrafik, tillförlitligare transporter för näringslivet, bättre miljö och utökade pendlingsmöjligheter för alla som vill bo, arbeta eller studera på olika platser i Västsverige.

Totalt består paketet av många olika projekt. Projekten kan delas in i olika delar.