Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E20, Ånäs, bullerskyddsåtgärder

E20, Ånäs, bullerskyddsåtgärder

Trafikverket har byggt ett nytt bullerskydd utmed E20 mellan Svangatan och Ånäsvägen.

Projektet avslutades 19 december 2019. Denna webbsida kommer att tas bort 19 juni 2020.

Bullerskyddet i trä, som du ser högst upp på denna sida, var gammalt och gav inte tillräcklig dämpning av buller från leden.
För att få en bättre boendemiljö i området har vi bytt bullerskyddet till ett nytt och mer effektivt sådant. Det är av liknande typ som det befintliga anslutande bullerskyddet vid Partihallsförbindelsen, vilket du ser ser ovanför Aktuellt-rutan längre ned på denna sida.

Här ser du det nya bullerskyddet som vi har byggt.

Det nya bullerskyddet.
Det nya bullerskyddet, som stod färdigt 19 december 2019.Foto: Carl Dalman, Trafikverket.
Befintlig träskärm ersätts med ny skärm i liknande utformning som den till vänster i bild.
Befintlig träskärm ersätts med ny skärm i liknande utformning som den till vänster i bild. Foto: Linn Eriksson.