Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Försenad byggstart av Nordreälvbron

Renoveringen av Nordreälvbron har blivit uppskjuten vid två tillfällen, först på grund av för höga anbud och nu är skälet rättslig prövning. Här kan du läsa om bakgrunden till förseningarna.

Avbruten upphandling
För ett år sedan gjorde Trafikverket en upphandling som blev avbruten då projektets budget inte skulle räcka. Handlingen arbetades om med en tydligare plan för trafikeringen under byggtiden och en produktionsanpassad tidplan.

Prövning i förvaltningsdomstolen
Under hösten 2018 gick Trafikverket ut med en ny upphandling och tilldelade en entreprenör kontraktet för att utföra renoveringen av bron. Den anbudsgivare som inte fick kontraktet ansåg tilldelningen felaktig och ärendet prövades i förvaltningsrätten, i mars avslog domstolen anbudsgivarens ansökan. Trafikverkets huvudkontor ligger i Borlänge och målet avgörs i Falun.

Anbudsgivaren som inte fick kontraktet har nu valt att gå vidare till Kammarrätten och har lämnat in en ansökan om överprövning.

–Det är tråkigt att byggstarten blir försenad men det är viktigt att Trafikverket följer processen och ser till att upphandlingar görs på rätt sätt, säger Andreas Hällström som är projektledare för Nordreälvbron. Vi återkommer när besked kommer från Kammarrätten.

När kan arbetet sätta igång?
–Det troligaste scenariot i dagsläget är att förberedande arbeten sker innan sommaren och att den större trafikomläggningen startar efter sommaren, säger Andreas.