Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Foto: Kenneth Hellman

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kommunen ringer dig som pendlar från Kungälv om hållbart resande

Många byggprojekt samtidigt gör det svårt att komma fram. Det vet de drabbade. Nu pratar kommunen med pendlarna.

Under hösten ringer kommunen, i samarbete med Västtrafik, upp pendlare som bor i Kungälv för att diskutera resvanor, för att alla ska kunna komma fram.

Det har visat sig möjligt att påverka våra resvanor. Kungälvs kommun och Västtrafik vill prata med folk och hjälpa till att hitta bra och hållbara lösningar. Trafikstockningar är inte minst viktiga att undvika med tanke på utryckningsfordonens tillgänglighet.

Det kan underlätta för alla och även förbättra miljön om du som kan undviker rusningstid, samåker eller åker kollektivt. Provåkarkort kommer att erbjudas när det är relevant.

Alla som ska bli uppringda får ett vykort med information först. Efteråt kommer länk med trafikinformation via mail för dem som önskat det. Projektet är en del av Västsvenska paketets långsiktiga dialog- och kommunikationsprojekt Nya Vägvanor och utvärderas löpande.

Det som tas upp är hur du tar dig till jobbet och hur resvägen påverkas av de stora stadsutvecklings- och infrastrukturprojekten som pågår samt de som planeras. 40 000 hushåll i Västsverige kommer att bli uppringda före 2018.

Satsningen sker inom Västsvenska paketet, regioner och Trafikverket är med och betalar.

Mer information om dialogprojektet (extern webbplats)