Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ombyggnad Kungälvsmotet väst påbörjas 9 april

Nu närmar sig byggstart på den västra sidan av Kungälvsmotet. Korsningen ska byggas om till en cirkulationsplats. Vi kommer också att anlägga busskörfält på väg 168.

För att göra det säkrare att köra och minska trängseln på vägarna utförs trafikförbättrande åtgärder i Kungälvsområdet. Rampsystemet på den östra sidan av Kungälvsmotet är klart och från vecka 15 börjar vi arbeta på den västra sidan.

Projektet syftar till ökad trafiksäkerhet och bättre framkomlighet i anslutning till Kungälvsmotet. Vi bygger på motets västra sida om korsningen vid rampanslutningen till en cirkulationsplats.

Vi bygger också ett separat busskörfält i riktning mot Kungälv mellan Christian IV:s väg och den nya cirkulationsplatsen. En bullerskärm uppförs utmed E6 vid nyexploateringen väster om Kungälvsmotet.

Under vecka 15 inleds förberedelser med entreprenören Barslunds etablerar sig i området. När det är klart kommer bygget att sätta igång.

Läs mer på projektets sida här på webben.

Information om fler projekt (pdf-fil, 1123  kB, öppnas i nytt fönster).