Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu börjar arbeten vid Olskroksmotet

I mitten av november inleds arbeten vid Olskroksmotet, vilket påverkar E6-trafiken norrut. Arbetet är en förberedelse inför underhållet i Tingstadstunneln.

Innan vi kan renovera Tingstadstunneln behöver en del förberedelser göras i vägnätet.  Ett av dem handlar om att bredda E6 norrut från två till tre körfält i höjd med Olskroksmotet. Detta görs för att skapa bättre flyt i trafiken och minska antalet olyckor.

Trafiken på E6 påverkas

Trafiken på E6 norrut vid Olskroksmotet påverkas på olika sätt beroende på tid på dygnet och om det är vardag eller helg.

Under alla dagar i veckan är vänster körfält avsmalnat. Dessutom sänks hastigheten till 60 kilometer i timmen. Undantaget gäller vardagar mellan klockan 21.00 och 05.00 då endast ett körfält är öppet förbi arbetsområdet och hastigheten sänkt till 30 kilometer i timmen. Arbetet med att bredda E6 pågår preliminärt fram till april 2022.

Bild lånad av trafikgoteborg.se. Läs mer om trafiken på trafikgoteborg.se