Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild över Klarebergsmotet. Foto: Flygare Palmnäs

E6.20, Klarebergsmotet

Vi planerar att knyta ihop Kärravägen och Ellesbovägen med en lokal gata, parallellt med Klarebergsvägen. Det gör vi för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten på Klarebergsvägen.

Trafiksäkerheten är låg på Klarebergsvägen mellan korsningarna med Kärravägen och Ellesbovägen. Framförallt har det inträffat incidenter när fordon svängt vänster mot Hisingsleden/Norrleden i korsningen mellan Klarebergsvägen och Kärravägen. När trängselskatten infördes ökade trafikmängden på Hisingsleden, och det försämrar trafiksäkerheten på Klarebergsvägen ytterligare.

Planritning över vägen.
Ungefärlig utformning av den lokala vägen. 

Vi planerar därför att bygga en lokal gata som knyter ihop Kärravägen och Ellesbovägen för att den lokala trafiken inte ska behöva åka ut på Klarebergsvägen. Vägen kommer att gå parallellt med Klarebergsvägen. På det sättet förbättrar vi trafiksäkerheten och ökar framkomligheten för både persontrafik och näringslivets transporter.

Projektet är en del av Västsvenska paketet och vi utför det i samråd med Göteborgs stad.