Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gjutform av trä i formen av en vägport med byggnadsställningar runtomkring.

Den nya vägporten byggs vid sidan av den gamla. Foto: Lena Mårtensson, Trafikverket

Heneporten, Skövde kommun, vägport under Västra stambanan

Trafikverket och Skövde kommun förbättrar möjligheterna att ta sig till bostadsområdet, Hentorp södra, genom en bredare vägport under Västra stambanan.

På initiativ från Skövde kommun arbetar Trafikverket med att förbättra Heneporten, som är en vägport för kommunal väg under Västra stambanan. Syftet är att göra det lättare att ta sig till och från det befintliga bostadsområdet Hentorp södra. Behovet av bättre förbindelse ökar då kommunen planlagt för 100 nya bostäder i anslutning till befintlig bebyggelse.

Lansering gav mindre trafikstörning

För att störa tågtrafiken så lite som möjligt har vi byggt den nya vägporten fristående, vid sidan av den befintliga porten. Under helgen 25–28 juli stängde vi av trafiken på Västra stambanan helt för att riva den gamla vägporten och skjuta in (lansera) den nya i dess ställe. I nyheten nedan kan du se två filmer från lanseringen.

Vi arbetar nu med att återställa Gröna vägen och Skövdevägen och beräknar att bli klara i slutet av september.