Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafiken flyttas till nytt läge på Hisingsleden/Halvors länk

Under vecka 49 leds trafiken på Halvors länk om till ny sträckning. Det görs för att vi ska kunna bygga anslutningen till Hisingsleden från den planerade länken över Halvorsäng.

Trafiken läggs om österut, med två körfält i norrgående riktning, mot Angered, och ett körfält i södergående riktning mot Vädermotet. Påverkan på trafiken förväntas generellt bli låg, men tillfälliga störningar kan uppstå. Under tiden som arbeten pågår under 2021, kan ett körfält i norrgående riktning stängas vid enstaka tillfällen.

Orangemarkerat område visar den nya sträckningen av Hisingsleden och den gula pilen visar var den planerade Halvors länk kommer att gå. 

Orangemarkerat område i bild till höger visar den nya sträckningen av Hisingsleden. Detta trafikskede gäller fram till hösten 2021, då södergående körfält läggs tillbaka till befintlig sträckning. Den gula pilen visar var den planerade Halvors länk kommer att gå.

FAKTA OM HISINGSLEDEN OCH HALVORS LÄNK

Trafikverket bygger om Hisingsleden mellan Vädermotet och Björlandavägen. Sträckan ska få två körfält vardera riktningen och planskilda trafikplatser (mot) vid Assar Gabrielssons väg och vid Björlandavägen. Dessutom byggs ännu ett mot mellan dessa. Halvors länk är en 1,3 km ny väg, samt gång- och cykel-bana som sträcker sig från Ytterhamnsmotet på väg 155 till Hisingsleden söder om Assar Gabrielssons väg. På Halvors länk planeras en ny trafikplats, Vikanmotet, som ansluter det nya logistikcentret vid Halvors äng.