Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbete genrebild
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vägarbete längs Hisingsleden kan orsaka stopp i trafiken

Med start i februari kommer förberedande sprängningsarbeten att påbörjas längs med Hisingsleden. Av säkerhetsskäl kan trafiken komma att stoppas helt under korta perioder på vardagar mellan 10 och 14.

Nu drar bygget igång på allvar. Hisingsledens södra del ska få en betydande standardhöjning och Halvors länk skapar en genväg mellan Ytterhamnsmotet och Hisingsleden. Detta innebär bland annat att sprängning kommer ske i nära anslutning till Hisingsleden.

Korta stopp mitt på dagen

I februari börjar sprängningsarbetena intill Hisingsleden vilket påverkar framkomligheten för dig som kör på Hisingsleden mellan Vädermotet och avfarten till Assar Gabrielssons väg. Av säkerhetsskäl kan trafiken stoppas helt på Hisingsleden mellan Vädermotet och Assar Gabrielssons väg. Stoppen, som varar max 15 minuter i taget, planeras ske mellan klockan 10:00 och 14:00 på vardagarna.

Hastigheten på den aktuella delen av Hisingsleden kan komma att begränsas till 50 km/h. Restiden kan därför bli något förlängd.

Påverkan för kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken kan påverkas av sprängningsarbetena så att restiden förlängs något. Inga hållplatser dras in.  

Gång- och cykeltrafiken leds om under stora delar av byggtiden. Läs mer om detta här.

Vad kan du göra som trafikant?

• För att ta dig fram smidigast under byggtiden, välj gärna buss eller samåk.

• Var ute i god tid; resan kan ta längre tid än vanligt.

• Kör försiktigt; tänk på att vägen är en arbetsplats.