Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Idag döptes Marieholmstunnelns andra tunneldel

Den första tunneldelen som sjösattes i april 2017 och sänktes ner under botten av Göta älv i december, döptes till Tina. Idag den 9 januari 2018 döps den andra tunneldelen, som kommer att utgöra Marieholmstunnelns mittparti, till Göta.

Imorgon sjösätts tunneldelen Göta och förtöjs i älven i väntan på att sänkas ner under botten av Göta älv. Nedsänkningen av tunneldelen kommer att ske under februari, om vädret tillåter.

Enligt tradition döps alla fartyg när de sjösätts, i samband med sjösättningarna av Marieholmstunnelns tunneldelar hålls därför en mindre dopceremoni. Under dopceremonin utsågs också två faddrar till tunneldelen.

– Att döpa tunneldelen inför sjösättning är symboliskt och ett sätt att samla några av de som har varit med och byggt tunneldelen. Det är en fin ceremoni när både Trafikverket och entreprenören Züblin samlas säger Johan Andrén, projektledare för Marieholmstunneln.