Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Utdelning av årets arbetsmiljöpris - Guldhjälmen

Under tisdagen delades Guldhjälmen ut, en årlig utmärkelse som går till den eller de som bäst främjat säkerhet och hälsa på arbetsplatsen Marieholmsförbindelsen.

Årets arbetsmiljöpris och 25.000 kr går till: Arslan Sitar, Ismet Sitar, Hasan Sitar från Pramit. De får priset med följande motivering:
"Teamet har på ett innovativt och effektivt sätt löst fallrisken på Tingstadsidans cut and cover. Genom att spänna upp vajrar mellan rörsponten på långsidorna har de fått både ett väl anpassat räcke och anslutningsmöjlighet till fallskyddsselen".

- Arbetsmiljön är en av de viktigaste frågorna vi arbetar med. Därför är det så roligt att få dela ut ett pris och uppmärksamma de som kommit med konkreta lösningar som gör verklig skillnad, säger Stein, projektchef på Marieholmsförbindelsen. Årets vinnare hälsar att de under sitt 40-åriga arbetsliv alltid prioriterat säkerheten och att de är väldigt glada för priset.

Fakta om Guldhjälmen

Guldhjälmen har delats ut inom Marieholmsförbindelsen sedan 2015. Varje
entreprenörer får nominera ett eller flera arbetslag eller personer som gjort något extra bra för att skapa en säker arbetsplats. Nomineringar till priset kan handla om smarta tekniska lösningar men lika gärna praktiska arrangemang ute på arbetsplatsen. Det kan även handla om organisation eller andra insatser som är värda en belöning.

Juryn som består av representanter från Trafikverket och entreprenörerna utser vinnare.
Inkomna förslag värderas efter följande tävlingskriterier:

• effekt på säkerhet och hälsa ("hur mycket säkrare" det har blivit)
• genomslagskraft (hur många som påverkas)
• övriga effekter såsom t ex effektivare produktion (förenklad och kostnadsreducerande), höjd produkt kvalitet, minskad miljöpåverkan etc.