Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Det här händer i Marieholmsförbindelsen under hösten 2018

Projekt Marieholmsförbindelsen blickar framåt. Sänkning av den sista tunneldelen, öppen arbetsplats och fortsatt arbete med Marieholmstunnelns anslutningar vid Tingstadsmotet är ett axplock av vad som händer i projektet i höst.

I september sänker vi ner den sista tunneldelen av Marieholmstunneln i Göta Älv
Det innebär att alla tre tunneldelar snart ligger på plats under botten av älven och att det inte är så långt kvar tills vi kan öppna dockporten. Vid dockporten kommer tunnelmynningarna färdigställas och tunneln kan då förena Tingstad med Marieholm. År 2020 släpper vi på trafiken genom tunneln. Marieholmstunneln är Göteborgs andra älvförbindelse under vattnet och kommer att avlasta trafiken i Tingstadstunneln.

Vi öppnar vår arbetsplats för allmänheten i oktober
I oktober kommer vi att öppna vår arbetsplats för er som vill komma och titta på bygget av Marieholmstunneln. Mer information angående tid och datum kommer att publiceras på vår webbsida.

Arbetet med anslutningar till Marieholmstunneln vid E6 Tingstadsmotet
Vid Tingstadsmotet kommer det att pågå arbeten för att under 2019 lägga trafiken på E6 i sitt slutliga läge.

Marieholmsförbindelsen är med i en utställning på våning 2026
Från och med juni finns det bilder, filmer och information om Marieholmsförbindelsen på våning 2026 som är en utställningslokal belägen på våning 13 i Läppstiftet vid Lilla Bommen 1. Till våning 2026 är skolklasser, företag samt andra organisationer och grupper välkomna för att lära sig mer om Göteborgs framtida stadsutveckling.