Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rebecka är möbelsnickaren som sadlade om till projektledare på Trafikverket

Rebecka Paulsson är projektledare för den nya trafikplatsen vid Tingstadsmotet som kommer att ansluta E6 och Lundbyleden med Marieholmstunneln.

Hej Rebecka, vad har du arbetat med innan du började i projekt Marieholmsförbindelsen?
Innan jag hittade mig fram till brobyggen och schaktgropar arbetade jag som möbelsnickare och spenderade mina dagar i verkstaden.

Jag började i Marieholmsförbindelsen direkt efter examen inom byggteknik från Chalmers och har arbetat i projektet sedan början av 2014. Under projektets gång har jag utvecklats oerhört genom mina roller från projektingenjör vidare till biträdande projektledare och nu projektledare.

Hur är det att arbeta som projektledare i projekt Marieholmsförbindelsen?
Varje dag ser olika ut och man möts av nya utmaningar samt möjligheten att få arbeta med så många kompetenta människor gör att det är extra roligt att gå till jobbet.

Vad är roligast i din roll som projektledare?
Framförallt är det väldigt roligt att vårt arbete kommer att göra stor skillnad för många människor när vi är klara. Marieholmstunneln kommer att avlasta trafiken i Tingstadstunneln och skapa bättre trafikflöde i Göteborg.

Vilka utmaningar finns i projektet?
Största utmaningen i projektet är att upprätthålla produktionstakten samtidigt som det ska vara en säker arbetsplats där alla kommer hem efter en arbetsdag.

Vad har du för tips till personer som vill arbeta i den här branschen?
Våga! Min väg till branschen har inte varit självklar men har gett mig erfarenheter jag har nytta av idag. Varje gång jag har släppt något jag är bekväm med har jag erfarit något nytt som är mer givande.

För att testa på vad det innebär att arbeta som beställare, entreprenör eller projektör finns traineetjänster att söka inom branschen.