Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu börjar vi lägga tillbaka trafiken på E6 vid Tingstadsmotet

Mellan den 19-21 december lägger vi tillbaka trafiken på Lundbyleden till sitt normala läge, riktning västerut mot väg 155 Öckerö och Norra Älvstranden. Vi kommer att arbeta natt mellan kl. 21-06 för att påverka framkomligheten så lite som möjligt.

Du som kör på Lundbyleden i riktning västerut mot väg 155 Öckerö och Norra Älvstranden behöver vara extra uppmärksam och följa skyltning. I samband med att vi lägger tillbaka Lundbyleden till sitt vanliga läge stängs körfältet på den nuvarande omledningsvägen. Detta innebär att om du missar att svänga av mot Lundbyleden vid Tingstadsmotet så hamnar du i Tingstadstunneln.

Du som går eller cyklar i området kommer att få använda den nya Tingstadbron som vi nu öppnar upp för gång- och cykeltrafik. Bilden nedan visar hur du som gång- och cykeltrafikant tar dig över E6 och Lundbyleden. Denna omläggning sker under perioden 19-21 december. Hösten 2019 släpper vi på biltrafiken på Tingstadbron.

Kartan visar området vid Tingstadsmotet och den nya Tingstadbron. Den orangea linjen visar gång- och cykelbanan igenom arbetsområdet över E6 och Lundbyleden.
Kartan visar området vid Tingstadsmotet och den nya Tingstadbron. Den orangea linjen visar gång- och cykelbanan igenom arbetsområdet över E6 och Lundbyleden.

Trafikomläggningen sker i fyra steg
Vid Tingstadsmotet arbetar vi med att bygga anslutningarna till den nya Marieholmstunneln, och vi kommer fram till hösten 2019 att lägga tillbaka trafiken på E6 och Lundbyleden i fyra steg. Mer information om trafikomläggningarna och gång- och cykelvägen genom arbetsområdet kommer du att kunna läsa om här på Marieholmsförbindelsens webbsida.

Mellan 7-9 februari 2019 gör vi nästa trafikomläggning, med start torsdagskvällen. Den kommande trafikomläggningen består av att E6:an i södergående riktning, det vill säga från Kungälvshållet mot Göteborg, läggs tillbaka till sitt permanenta läge. hFör dig som trafikant märks inte omläggningen mer än att du nu får en "rakare" väg mot Göteborg istället för den extra "kurva" du i dagsläget kör fram till Tingstadstunneln. Under korta stunder på natten kan det vara begränsad framkomlighet.

Håll dig uppdaterad
Anmäl dig gärna till vår SMS-tjänst. Då får du information om när Marieholmsförbindelsens arbeten kommer att påverka trafiken. Informationen skickas direkt till din mobiltelefon. Tjänsten är gratis inom Sverige. Anmäl dig till vår SMS-tjänst här.

www.trafiken.nu kan du prenumerera på Veckans trafik, nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg.