Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

”Det viktigaste av allt är att alla kommer hem oskadda”

Entreprenören Züblin har tilldelats ett arbetsmiljöpris för sin informationskampanj om säkerhet på jobbet.

”Züblin har tagit fram en säkerhetskampanj för sina anställda med en uppmaning om att varje dag, i varje moment, reflektera över sin egen och sina kollegors säkerhet. Med kampanjen sätter Züblin ljuset på det viktigaste av allt: att alla kommer hem oskadda efter dagens slut.”

Marieholmsförbindelsens projektchef Stein Kleiven, till vänster, skakar hand med Züblins Jörgen Sannerstedt. 

Så löd motiveringen när Marieholmsförbindelsens projektchef Stein Kleiven räckte över diplomet till Züblins arbetsmiljöspecialist Jörgen Sannerstedt. Utdelningen ägde rum i den nästan färdigställda Marieholmstunneln, som kommer att öppna för trafik före årsskiftet och göra Göteborg och Hisingen närmare.

Arbetsmiljöpriset Guldhjälmen delas ut varje år till en eller flera medarbetare hos entreprenörer i projekt Marieholmsförbindelsen som utmärkt sig särskilt för ett gediget arbete med trygghet, säkerhet på arbetet och en bra arbetsmiljö.

– Guldhjälmen är ett koncept som vi använt i flera år inom projektet. De som vinner priset blir verkligen glada att få det, och priset är en tydlig signal om att vi som beställare vill att våra leverantörer i alla lägen värnar om sina medarbetare, säger Marieholmsförbindelsens specialist på byggarbetsmiljö Mikael Haapalahti.


Han får medhåll från projektchefen Stein Kleiven:

– Arbetsmiljön, både hos oss i beställarorganisationen, och hos våra leverantörer, blir bara så bra som vi själva gör den. Initiativ som Guldhjälmen behövs för att påminna oss alla om det.