Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bullerskyddsskärm mellan Tingstad och Bäckebol nästan färdigbyggd

Marieholmstunneln är nästan redo att öppna för trafik, och längs E6 på Hisingen pågår arbetet med att få bullerskyddsskärmen på plats mellan Tingstad och Bäckebol. Ett arbete som blir klart i slutet av oktober.

Inom ramarna för projektet Marieholmsförbindelsen ingår att förstärka bullerskyddet för fastigheterna i Backa, på väster sida om E6-motorvägen.

Johan Larsson, projektledare. 

– I enskilda fall gör vi även fastighetsnära åtgärder där vi byter fönsterglas och friskluftsventiler i husen. Men för att förbättra boendemiljön för hela stadsdelen så bygger vi en fyra till fem meter hög bullerskyddsskärm i slänten ned mot E6, säger Johan Larsson, projektledare på Trafikverket.

Ett arbete har också gjorts för att bevara träden i slänten:

– Vi har ansträngt oss för att spara trädridån och har anlitat arborister när vi behövt ta ner grenar som har varit i vägen vid montaget av bullerskyddsskärmarna. Vi kommer att plantera gröna klätterväxter – murgröna och vildvin – längs med skärmen ut mot E6 som förhoppningsvis gör att skärmen smälter in fint mot trädridån.

Helt klara i slutet av oktober

Vid Tingstad och Backadal är bullerskyddsskärmen på plats, även om en del växtplantering och städning återstår. Nu går arbetet vidare, enligt plan:

– Jobbet går bra, och vi ser ut att bli klara i tid med sista bullerskyddsskärmen som byggs mellan Backadalsmotet och Bäckebolsmotet. I våras hade vi vissa leveransproblem, på grund av covid-19-pandemin, men nu har vi säkrat upp och får våra leveranser i tid. Så montaget fortgår och vi kommer att bli helt klara i slutet av oktober, avslutar Johan Larsson.