Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Quizza med oss för att fira att tunneln är klar

I slutet av året blir Marieholmstunneln klar. Det firar vi med direktsänd frågesport från tunneln den 10 december, en liten tid före trafiköppning.

Susanne Gebauer, kommunikationsansvarig. 

”På spåret” spelas in på Hisingen och i stadskärnan kryllar kroggatorna av pubquiz. Men årets största göteborgska frågesporthändelse äger rum mittemellan Hisingen och fastlandet, nämligen i en webbsändning från den nästintill färdigställda Marieholmstunneln.

– Firandet av tunneln kommer att ske digitalt eftersom en traditionell invigningsceremoni med en folksamling på plats riskerar att öka smittspridningen av covid-19, säger Susanne Gebauer, kommunikationsansvarig för Marieholmsförbindelsen.

Kommunikatörskollegan Annakarin Thelin fyller i:

– I december firar vi att Marieholmstunneln är färdig med ett digitalt quiz, som vi hoppas att så många som möjligt deltar i. Är folk därute verkligen smartare än en Trafikverkare? Vi sänder direkt från tunneln den 10 december och varvar kluriga frågor – inte bara om tunnlar och trafik, vi lovar – med filmer, en och annan kändis och trevligt häng. Vår projektchef Stein Kleiven sitter med i studion som sidekick till en spännande programledare som vi snart kommer att gå ut med namnet på.

Annakarin Thelin, kommunikatör. 

Priser, då? Vad kan man vinna?

– Tre vinnare i vår direktsändning kommer att få ta med sig en vän på en covidanpassad guidad tur genom Marieholmstunneln. De får en unik chans att uppleva tunnelns insida på nära håll och kan ställa frågor till ett gäng som kan allt om sänktunnlar, torrdockor, betong och lera, säger Annakarin Thelin.

Hur gör man om man vill försäkra sig om att inte missa höstens största kunskapsmätning och infrastrukturhändelse?

– Vi kommer att uppdatera löpande om det här i vårt digitala nyhetsbrev, så jag uppmanar dig som inte redan prenumererar att göra det, säger Susanne Gebauer.