Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Marieholmstunneln kan bli Årets Bygge

Marieholmstunneln är ett av tre nominerade infrastrukturprojekt i pristävlingen Årets Bygge som korar branschens bäst genomförda projekt.

Tidningen Byggindustrin anordnar årligen tävlingen Årets Bygge, som prisar byggprojekt som slutförts under föregående år och som hållit budget, haft hög arbetssäkerhet och skapat mervärde.

I år utses både en samlad totalvinnare och vinnare i sex kategorier. Marieholmstunneln är nominerad i kategorin infrastruktur med motiveringen att den är en sänktunnel, vilket är ovanligt i Sverige, och har byggts med tuffa förutsättningar.

– Det är en ära att vara nominerad! Och vi är stolta över vårt bygge: Vi har arbetat i strömmande vatten och anlagt en vägtunnel under älvbotten i en miljö som är riskfylld med lermassor, samtidigt som det är en trafikerad miljö. Ingenjörsmässigt är det väldigt spektakulärt, säger Stein Kleiven, projektchef på Trafikverket.

Finalbidragen granskas av en expertjury utifrån fem kriterier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan. Vinsten består av äran samt en plakett.

Prisutdelningen livesänds torsdag 18 mars klockan 14.00 på byggindustrin.se. Sändningen är gratis och öppen för alla.