Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Öxnered–Håkantorp, Spår- och växelbyte

Vi ska rusta upp banan mellan Öxnered och Håkantorp. På sträckan har vi tidigare gjort ett spårbyte, men nu ska hela sträckan rustas upp.

Järnvägen har i dag låg standard, vilket medför risk för exempelvis solkurvor och spårlägesfel. När arbetet är klart kommer vi att ha en mer robust järnväg som klarar de tekniska kraven.

Förberedande arbeten

Under våren 2019 startar vi förberedande arbeten som kommer att pågå under hela året. Under påsken 2020 kommer det att vara totalavstängt i fyra dygn mellan Öxnered och Vänersborg. Under avstängningen ska vi rena ballasten på sträckan Öxnered–Vänersborg och montera in nya slipers i spåret. Därefter fortsätter vi de förberedande arbetena med bland annat att rusta upp plankorsningar.

Under perioden 24 augusti–27 september 2020 kommer det att vara totalavstängt mellan Öxnered och Håkantorp. Då byter vi slipers och växlar, samt lanserar en gång- och cykelport vid Holmängen i Vänersborg.