Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Öxnered–Håkantorp, Spår- och växelbyte

Vi rustar upp banan mellan Öxnered och Håkantorp. På sträckan har vi tidigare gjort ett spårbyte, men nu ska hela sträckan rustas upp.

Järnvägen har i dag låg standard, vilket medför risk för exempelvis solkurvor och spårlägesfel. När arbetet är klart kommer vi att ha en mer robust järnväg som klarar de tekniska kraven.

Under perioden 19 augusti–5 oktober 2020 kommer det att vara totalavstängt mellan Öxnered och Håkantorp. Då byter vi slipers och växlar, samt lanserar en gång- och cykelport vid Holmängen i Vänersborg.

I samband med spårbytet gör vi även åtgärder i plankorsningarna på sträckan. Innan vi stänger av en plankorsning informerar vi via skyltning. Signaler och bommar är bortkopplade under hela perioden. Vi uppmanar till extra uppmärksamhet när du passerar eftersom arbetsmaskiner kommer att använda spåret.

Eftersom vi helsvetsar de nya spåren kommer tågen att gå mycket tystare efter att arbetet är klart. Var därför extra uppmärksam när du ska passera spåren.