Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En illustrerad båt mot röd bakgrund.

Slussar i Trollhätte kanal

Efter samråden i Lilla Edet och Vänersborg har vi nu valt att gå vidare med det västra alternativet i Lilla Edet och det östra i Vänersborg. Trollhättans samråd startar 22 november.

Samrådsredogörelsen för Lilla Edet och Vänersborg finns att ta del av på sidan Dokument. På respektive kommuns sida kan du fortfarande få information i film och text om de sträckningsalternativ som utretts.

I Trollhättan pågår arbetet med lokaliseringsutredningen och 22 november startar samrådet. På Trollhättans samrådssida kommer det att finnas information om sträckningsalternativen och om hur du lämnar synpunkter. Samrådet pågår fram till 20 februari 2022.

Undrar du över något kring slussarna?

Vår sida Frågor och svar uppdateras löpande med svar på frågor vi får om projektet. Bland annat kan du få reda på varför det inte går att bygga nya slussar i befintlig sträckning och varför dagens slussar inte går att renovera.