Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En illustrerad båt mot röd bakgrund.

Slussar i Trollhätte kanal

Snart presenterar vi vilka alternativ vi ska gå vidare med i Lilla Edet och Vänersborg och de synpunkter som kommit in under samråden. Trollhättans samråd startar under senare delen av hösten.

Snart kan du ta del av ställningstagandet och samrådsredogörelsen för Lilla Edet och Vänersborg. På respektive kommuns sida kan du fortfarande få information i film och text om de sträckningsalternativ som utretts.

I Trollhättan pågår arbetet med lokaliseringsutredningen och senare i höst startar samrådet. På Trollhättans samrådssida kommer det att finnas information om sträckningsalternativen och om hur du lämnar synpunkter. 

Undrar du över något kring slussarna?

Vår sida Frågor och svar uppdateras löpande med svar på frågor vi får om projektet. Bland annat kan du få reda på varför det inte går att bygga nya slussar i befintlig sträckning och varför dagens slussar inte går att renovera.