Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vad händer i slussprojektet just nu?

Hallå där, Mikael Rintala, projektledare på Trafikverket. Vad händer i projektet just nu?

– När det gäller Trollhättan jobbar vi tillsammans med kommunen för att åstadkomma en så bra lokaliseringsutredning som möjligt. Vi tittar på förutsättningarna för de olika alternativen och på konsekvenserna. Bland annat besökte vi och en grupp tjänstemän från kommunen nyligen utredningsområdena för att titta på möjliga transportvägar till och från de olika platserna. Det är mycket berg som ska forslas bort.

När det gäller Vänersborg och Lilla Edet är samråden avslutade. Vi jobbar med att ställa samman alla synpunkter som kommit in i en samrådsredogörelse som publiceras på hemsidan efter sommaren. Vi tittar på alla yttranden och väger in all fakta som kommit fram för att senare i höst bestämma vilka alternativ vi ska gå vidare med i Lilla Edet och Vänersborg.

När blir det samråd i Trollhättan?

– Vi jobbar för att kunna genomföra samrådet till hösten. Exakt datum bestäms efter sommaren.

Var och hur kommer samrådet att ske?

– Vi vill såklart helst kunna träffa Trollhätteborna öga mot öga för att kunna svara på frågor och diskutera. Vi siktar på någon form av öppet hus eller möte om pandemisituationen tillåter det. Men navet för samrådet kommer att vara projekthemsidan. All information kommer att finnas där.