Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Sänkning av kablar i järnväg påbörjas

Trafikverket planerar att byta spår, växlar och kontaktledningar mellan Borås och Varberg. Under hösten 2019 och våren 2020 kommer vi att sänka kablar i järnvägsområdet. Arbetet kommer att ske på kvällar och nätter och buller kommer att förekomma.

För att projektet ska kunna utföra spårbytet mellan Borås och Varberg, som planeras starta sommaren 2021, behöver vi sänka ned kablar på sträckan. För att minska störningar på tågtrafiken kommer arbete att ske på kvällar och nätter.

Kabelnedsänkningen kommer att inledas i början av vecka 39, och pågå under perioden september-november 2019 samt under mars-augusti 2020.

Så påverkas du

Det är svårt att utföra den här typen av arbete utan störningar, men vi gör vad vi kan för att de ska bli så små som möjligt. Bullrande arbeten kommer att förekomma under arbetsperioden, men kommer inte att vara konstant eftersom att arbetsområdet flyttar sig längs med järnvägsområdet.