Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Fira den nya bron med oss – digitalt förstås

Vi närmar trafiköppningen av den nya bron över Norra Bohusbanan vid Säm. Vi kommer på grund av rådande pandemirestriktioner endast att uppmärksamma färdigställandet av den nya bron digitalt.

Måndagen den 31 maj är den nya bron över Norra Bohusbanan på väg 163 mellan Grebbestad och Tanumshede redo att öppnas för trafik enligt tidplan. Sedan vi rev den gamla bron i augusti 2020 har trafikanterna behövt ta sig runt via hänvisade omledningsvägar.

Den nya bron innebär bättre trafiksäkerhet och framkomlighet på Väg 163. Den kommer att vara tryggare och säkrare både för väg- järnvägstrafik då den är bredare än den gamla bron samt har en säkrare placering av bropelare längs med järnvägen under bron.

Vi firar bara digitalt

Den nya bron är förstås efterlängtad och trafiköppnandet hade i vanliga fall varit en anledning att samlas på plats. Vi vill påminna om att följa de nationella allmänna råden. På projektets hemsida kommer du att hitta mer att läsa och se när vi öppnat bron för trafik.

Uppdatering: Bron öppnade för trafik klockan12:00 den 31 maj

Enligt avtalet hade entreprenören hela dygnet 31 maj till godo för att ordna med öppningen för trafik, därför kunde vi inte gå ut med ett klockslag innan bron öppnat. Nu är trafiken påsläppt.

Läs mer i nyheten Ny bro över Norra Bohusbanan öppen för trafik