Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ny bro över Norra Bohusbanan öppen för trafik

Nu har den nya bron över Norra Bohusbanan vid Säm öppnat för trafik. En efterlängtad trafiköppning och slutet på en lång omväg för trafikanterna som nu återigen kan köra väg 163 mellan Grebbestad och Tanumshede.

Klockan 12:00 den 31 maj öppnade den nya bron för trafik på väg 163 mellan Grebbestad och Tanumshede. Sedan vi rev den gamla bron i augusti 2020 har trafikanterna behövt ta en omväg via Lurmotet eller Grindmotet.

Att bygga nära och ovanför tågspåren har inneburit en rad säkerhetsåtgärder som gör att arbetet har tagit lite längre tid än en vanlig vägbro, drygt nio månader. Vi har använt en extra skonsam grundläggningsmetod eftersom vi arbetar nära den trafikerade järnvägen.

Säkrare och smidigare resa med den nya bron

Den nya bron innebär bättre trafiksäkerhet och framkomlighet på Väg 163, bron är mer robust och bredare än den gamla bron, vilket innebär att även tunga fordon nu kan mötas på bron.

Vi höjer hastighetsbegränsningen från tidigare 50 km/h till 60 km/h eftersom brons nya bredd och siktförbättrande åtgärder gör en högre hastighet möjlig utan att kompromissa trafiksäkerheten.

Bussarna kör via bron med start 14 juni

Busstrafiken kommer inledningsvis att fortsätta köra på den omledningsväg som varit gällande under byggtiden. I samband med tidtabellsskiftet måndag den 14 juni kommer bussarna att återigen att trafikera bron. Detta gäller Västtrafiks linjer 875, 877 och 878.

För mer information läs mer på vasttrafik.se eller kontakta Västtrafiks kundtjänst 0771-41 43 00