Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En väg

Väg 2183, Ed-Nössemark, bärighets- och förstärkningsåtgärder

Vi ska förbättra bärigheten och stabiliteten på väg 2183, sträckan mellan Ed och Nössemark. I dag har bland annat vägen brister i sin hållfasthet och är kurvig på vissa delar. Dessa åtgärder gör vi för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten.

Vi planerar att förbättra bärigheten på väg 2183, med start från tidigare färdigställd etapp vid Mäfällingen och 15 kilometer söder ut mot Ed. Trafiksäkerheten på vägsträckan är låg på grund av de kurvor som finns och den dåliga sikten på vissa delar av sträckan. Vägen är i dag 5,5 till 6 meter bred och på vissa sträckor är bärigheten (hållfastheten) mycket dålig. Genom att förstärka stora delar av sträckan och bredda kurvor kommer trafiksäkerheten och framkomligheten att förbättras. 

Målet med projektet är framförallt att förbättra vägens bärighet så att den klarar den tunga trafik som dagligen kör på vägen.