Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två personbilar åker på en 2+1-väg med mitträcke. Foto: Michael Erhardsson, Mostphotos

Väg 41 Fritsla–Kråkered, mötesfri väg

Vi planerar att göra väg 41 mellan Fritsla och Kråkered till en mötesfri väg med mitträcke. Det innebär att våra trafikanter kan ta sig fram säkrare och smidigare.

En mötesfri väg, även kallad 2+1-väg, är en väg som växlar mellan ett och två körfält. Väg 41 mellan Fritsla och Kråkered är redan målad som en 2+1-väg. Nu planerar vi att även bygga ett mitträcke mellan de mötande filerna för att öka säkerheten ytterligare för trafikanterna.

En mötesfri väg minskar risken för köer, och gör att trafiken flyter på smidigare. Det kan i sin tur bidra till en minskad miljöbelastning. Det minskar också risken för frontalkrockar och därmed risken för olyckor som för med sig allvarliga personskador.

Vad händer nu?

Vägplanen för väg 41, Fritsla–Kråkered, har skickats till Planprövning för fastställelse. Projektet startar nu arbetet med att ta fram bygghandling.