Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två personbilar åker på en 2+1-väg med mitträcke. Foto: Michael Erhardsson, Mostphotos

Väg 41 Fritsla–Kråkered, mötesfri väg

Vi planerar att göra väg 41 mellan Fritsla och Kråkered till en mötesfri väg med mitträcke. Det innebär att våra trafikanter kan ta sig fram säkrare och smidigare.

En mötesfri väg, även kallad 2+1-väg, är en väg som växlar mellan ett och två körfält. Väg 41 mellan Fritsla och Kråkered är redan målad som en 2+1-väg. Nu planerar vi att även bygga ett mitträcke mellan de mötande filerna för att öka säkerheten ytterligare för trafikanterna.

En mötesfri väg minskar risken för köer, och gör att trafiken flyter på smidigare. Det kan i sin tur bidra till en minskad miljöbelastning. Det minskar också risken för frontalkrockar och därmed risken för olyckor som för med sig allvarliga personskador.

Viktig information

Den 21 och 22 september hölls samrådsmöte med fastighetsägare. 

Samrådet pågår fram till den 20 oktober och synpunkter på samrådsmaterialet* lämnar du via vårt digitala anmälningsformulär. Det har en särskild textruta där du kan skriva dina synpunkter. Du kan även lämna synpunkter via brev till Ärendemottagningen, Investering, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post till investeringsprojekt@trafikverket.se. Lämna dina synpunkter senast den 20 oktober 2020. Ange ärendenummer TRV 2018/116597.

* Du hittar samrådsmaterialet under "Dokument för projektet" längre ner på sidan.