Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Väg 44, Mulltorp–Håsten, förslag om intag av enskild väg

Trafikverket föreslår att lokalvägen och gång- och cykelvägen mellan Mulltorp och Håsten vid väg 44 ska övergå till allmänt underhåll.

Trafikverket föreslår att den enskilda vägen och gång- och cykelvägen mellan Mulltorp och Håsten vid väg 44 i Vänersborg och Trollhättans kommun övergår till allmänt underhåll. Anledningen är att vi har skött underhållet på större delar av vägen sedan den byggdes, men vi har inte varit juridiskt ansvariga för underhållet. Detta ärende skapades för att vi ska anpassa de juridiska förhållandena till verkligheten och innebär alltså att vägen övergår till allmänt underhåll, ett så kallat intag av väganordning.

Fakta om enskild väg i Mulltorp vid väg 44

  • Vägen är cirka 8 kilometer lång och cirka 4 meter bred.
  • Hastighetsgränsen är 70 kilometer/timme.
  • Vägen är asfalterad.
  • Vägen ansluter till väg 44 i både norr och söder. Vi bedömer att mestadels lokaltrafik kommer att använda vägen, till och från boende och verksamheter i området. Dock kan viss genomfartstrafik på cykel förekomma.