Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar en portal för vägvisning på Väg 158 mellan Hovåsmotet och Brottkärrssmotet

Projekt Väg 158, Hovåsmotet–Brottkärrsmotet, är slutfört

Efter knappt ett och ett halvt år, sedan byggnationen startade 1 april 2020, har vi genomfört samtliga delar i projektet.

Vi avslutar inom uppsatt ram för tid och budget i produktionen. Under projektets gång har dock utmaningarna varit många, bland annat med tanke på befintlig trafik precis invid våra arbeten. Tidigt i projektet uppmärksammade vi att trafikanter inte följde våra hastighetsbegränsningar och visade hänsyn till och respekt för de som jobbade på vägen, vilket resulterade i att vi fick göra ytterligare begränsningar.

Vi har sedan tidigare gjort färdigt arbetena med så kallade vägnära bullerskyddsåtgärder, exempelvis bullerskyddsvallar och bullerskyddsskärmar. Vi ska även utföra så kallade fastighetsnära bullerskyddsåtgärder såsom byten av fönster och ventiler samt bullerskydd av uteplatser vid de fastigheter som är berättigade till sådana åtgärder. Dessa arbeten blir klara under 2021 och påverkar inte trafiken.

Vi har nu precis slutfört våra arbeten med att få portalerna för vägvisning på plats och därmed går vi vidare med att avveckla projektet.

Sammanfattningsvis, vad har då projektet har omfattat? Läs gärna mer i vår tidigare nyhet från juni 2021 eller läs om projektet som helhet på projektets startsida på trafikverket.se.

Projektsidan kommer att tas bort 17 december 2021.