Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Viltstängsel

Väg 27, Tranemo och Svenljunga kommun, viltstängsel

Vi har byggt viltstängsel på väg 27 mellan Kila och Tingarör i Tranemo och Svenljunga kommun.

Trafikverket har byggt viltstängsel längs väg 27 på vägsträckan Kila–Tingarör. Sträckan börjar söder om Ätran, vid korsningen mellan väg 27 och väg 154, passerar gränsen mellan Svenljunga kommun och Tranemo kommun och slutar i korsningen mellan väg 27 och väg 1676, sydväst om orten Länghem. Vägen är 5,5 kilometer där 2,6 kilometer ligger inom Svenljunga kommun och 2,9 kilometer i Tranemo kommun. I samband med detta har en smådjurspassage under bron längs Ätran samt tre färister och två viltuthopp byggts.

Vad händer framöver?

Vi ska komplettera med ett viltvarningssystem i korsningen vid Kärraholm. I dagsläget har Trafikverket satt tillfälligt stängsel längs vägarna intill korsningen för att minska risken att vilt springer ut på väg 27.

Vilken typ av viltvarningssystem som ska användas i korsningen är ännu inte bestämt och projektet avvaktar beslut innan vi kan gå vidare med installation av systemet. På grund av detta är tidplanen för när viltvarningssystemet kommer att installeras mycket osäker.