Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Korta stopp på Landvettervägen för sprängningar i augusti

Vi förbättrar Landvettervägen–Partillevägen för bättre framkomlighet och trafiksäkerhet. I augusti återupptas sprängningsarbetet som dagtid stoppar trafiken korta stunder.

Vi har sedan april i år sprängt i berg längs Landvettervägen för att göra plats för en ny cirkulationsplats vid Tingsvägen. Sprängningsarbetet gjorde uppehåll i juli och återupptas igen under augusti, då vi också beräknar att bli helt färdiga med sprängningarna.

Trafiken på Landvettervägen påverkas korta stunder dagtid, men även trafiken på Furulundsvägen kan stoppas tillfälligt. Under våren sprängde vi också vid Nya Öjersjövägen, men dessa arbeten är nu klara.

Korta stopp dagtid under augusti månad

Sprängningar utförs vardagar klockan 9.30-14.00 och 1-2 gånger per dag.
Trafiken på Landvettervägen–Partillevägen stoppas då i upp till 10 minuter.

Buller, ljudsignaler och vibrationer

Du som är i närheten kan uppleva ljud och vibrationer från sprängningen. Innan vi spränger hörs en varningssignal i form av korta ljudsignaler. Efter sprängning signalerar vi med en lång ihållande signal att sprängningen är klar.

Karta med en markering strax söder om rondellen vid Tingsvägen.
Vi utför sprängningar strax söder om rondellen vid Tingsvägen. 

Längre restider på Landvettervägen med flera pågående arbeten

Räkna med längre restider dagtid. Trafiken leds förbi pågående vägarbeten med sänkt hastighet. Trafiken kan komma att ledas via lots, flaggvakt eller trafiksignaler under lågtrafik mellan klockan 9–15 och mellan klockan 18–6.