Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

väg 27

Väg 27, Backaryd–Hallabro, mötesfri väg i ny sträckning

Väg 27 är en viktig förbindelse från Karlskrona till Växjö och vidare till Borås och Göteborg. Mellan Backaryd och Hallabro kommer vägen att byggas om i befintlig sträckning för bättre framkomlighet och ökad säkerhet.

Förbi Backaryd får väg 27 ny sträckning, öster om samhället. Vägen passerar både väg 656 och väg 657 på broar. De vägarna får ingen förbindelse med nya vägen. Mellan Backaryd och Hallabro byggs nuvarande väg om i befintlig sträckning. Hela sträckan blir en mötesseparerad väg med mitträcke. Sträckan är 6,6 km lång.

Vad händer nu?

Vägplanen för ombyggnaden av väg 27 förbi Backaryd är överklagad. Det innebär att ärendet nu ligger hos regeringen för beslut. Efter att beslut fattats påbörjas upphandlingen av entreprenör, men i nuläget vet vi inte när det sker.

Samordnas med ombyggnaden av trafikplats Ronneby Väst

Projektet kommer samordnas med den planerade ombyggnaden av trafikplats Ronneby Väst i korsningen mellan väg 27 och E22.

Läs mer om ombyggnaden av trafikplats Ronneby Väst

Fler projekt på väg 27 genom Blekinge

Sträckan Backaryd-Hallabro är en del i en satsning på väg 27 i Blekinge, där vägens standard etappvis lyfts från Ronneby i söder och upp till länsgränsen i norr.

Läs om väg 27 förbi Hallabro