Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 557, Vekerum–Stilleryd, ny gång- och cykelväg

Just nu bygger vi nya gång- och cykelvägen utmed väg 557 mellan Vekerum och Stilleryd. Projektet genomförs tillsammans med Karlshamns kommun och innebär en bättre framkomlighet och större säkerhet för oskyddade trafikanter.

Vi vill skapa en trafiksäker miljö för cyklister och gående utmed vägarna. Att bygga fler trygga gång- och cykelvägar leder till att fler väljer att ta sig fram på ett mer miljövänligt sätt än med bil.

Väg 557 förbinder orterna Vekerum och Stilleryd med Karlshamns centrum. Vägen är också en viktig förbindelse för arbetspendlare som tar sig till och från Södra Cell. Vi bygger därför en gång- och cykelväg för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter.

Planeras bli klar i början på juni 2020

Den nya gång- och cykelvägen kommer att byggas längs norra sidan av väg 557, på sträckan från korsningen mellan Klavavägen och Vekerums byaväg i väst till korsningen med Norra och Södra Stillerydsvägen i öst.

Arbetet inleddes augusti 2019 beräknas bli klart i början på juni 2020. Det påverkar passerande trafik längs hela sträckan, så kör försiktigt och var ute i god tid. Var dessutom rädda om byggarbetarna längs vägen, de finns ju där för din skull!

Följ läget i trafiken i Blekinge här